Gratis Verzending Ma-Vr voor 23:59 = morgen in huis 5622 beoordelingen (9.4) Ma-Vr voor 9:30 = vanavond in huis (sameday € 5,95)

Trends uit de jaren 60 weer helemaal in

Trends uit de jaren 60 weer helemaal in

Van oorsprong vinden de hairpin poten hun oorsprong in de Verenigde Staten. Vlak na de tweede wereldoorlog kreeg Henry P. Glass de opdracht om een modern ontwerp te maken voor tuinmeubels. Rond 1950 heeft hij toen het eerste meubelstuk met hairpinlegs ontworpen en uitgebracht. Het ontwerp van deze lijn meubelen trok in de designwereld veel aandacht. Het ontwerp paste geheel in een nieuwe stroming, die later het minimalisme genoemd werd. Hierbij werd zo efficiënt mogelijk gebruik gemaakt van zo weinig mogelijk materiaal.

Glass’ hairpin ontwerp is nadien door veel ontwerpers overgenomen. Ook hier in Europa vond het ontwerp zijn plek. Vooral In veel Scandinavische designs uit de jaren 50 en 60 is de hairpinleg terug te vinden. Tegenwoordig vind je ze ook bij Ikea. Ook de Nederlandse ontwerper Cees Braakman gebruikte dit en ontwierp een bureau in 1950 met hairpinlegs.

Zowel het ontwerp als de naam hairpinleg is nooit beschermd door patenten. Op dit moment hebben hairpinlegs weer de volle interesse bij zelfbouwers en professionele meubelmakers.

Met de door ons ontwikkelde hairpinlegs maakt u in een handomdraai uw eigen stijlvolle meubels. De meubelpoten geven een onmiskenbaar mid-century gevoel. Het “less is more” principe betekent echter ook dat de tafelpoten een luchtig beeld geven. Het is net of het meubel zweeft in de ruimte. De hairpinlegs past In elk interieur. Voor meer ideeën kunt u eens kijken op de Pinterest pagina over hairpinlegs. Direct zelf starten met het maken van een retro meubel? Ga dan direct naar onze pagina met hairpinlegs.