Gratis Verzending Ma-Vr voor 23:59 = morgen in huis 5622 beoordelingen (9.4) Ma-Vr voor 9:30 = vanavond in huis (sameday € 5,95)

Landelijk interieur: van uit nood geboren naar trendy

Landelijk interieur: van uit nood geboren naar trendy

Een landelijk interieur vinden we tegenwoordig niet alleen in boerderijen op het platteland, maar natuurlijk ook in woningen middenin de stad. Meer dan ooit hebben we er behoefte aan om na een lange werkdag thuis te komen in een huis waar men zich kan ontspannen, waar liefde voelbaar is en warmte als een heerlijk zachte deken om u heen valt. Dat is waar de landelijke interieurstijl voor staat. Het enige dat nog ontbreekt is een knapperend haardvuurtje en een kop warme chocomelk. Het landelijke interieur is hot. Houten jaloezieen zijn enorm hot in het landelijke interieur.

Herkomst

Deze rustieke stijl toont een grote verbondenheid met de natuur. Door het juiste gebruik van meubels en accessoires haalt u het buitenleven naar binnen. De Franse boeren die omstreeks 1800 leefden - de “uitvinders” van de landelijke stijl - maakten logischerwijs veel gebruik van natuurlijke materialen. Het was een betaalbare manier voor deze veelal armere boeren om zo de woning toch comfortabel en knus te maken. Een paar honderd jaar later heeft het landelijke interieur ook de interesse gewekt uit andere lagen van de bevolking. Anno deze 21e eeuw is het niet meer weg te denken en behoort het tot één van de populairste interieurstijlen, al heeft de stijl wel een ontwikkeling doorgemaakt.

Whitewash

Hout is onlosmakelijk verbonden met dit design. Behalve dat het een warme uitstraling heeft, is het ook heel gemakkelijk te bewerken. Elke gewenste vorm is uit dit materiaal te snijden of te zagen. Wat u waarschijnlijk ook in verband zult brengen met deze stijl is het zogeheten whitewash, een manier om het hout een frisse, lichte kleur mee te geven. Dat kan door gebruik van krijtverf of kalk. Kalk werd vroeger al vaak gebruikt om de muren van stallen mee te behandelen, zoals een varkens- of koeienstal, omdat het een ontsmettende werking heeft. Eventuele restanten werden gebruikt om het hout binnenhuis ook mee te behandelen. Denk aan meubels en de houten vloer. Dus wat nu als modieus wordt gezien, heeft een heel praktische oorsprong. Bekende houtsoorten die u veel aan zult treffen in landelijk ingerichte woningen zijn teak- en eikenhout.

Duurzaam en voordelig

Natuurlijk kunnen we niet om de steigerhouten meubels heen. Voorbeelden zijn de eettafel, kasten en stoelen. Er is ontzettend veel met steigerhout te fabriceren. En steigerhout betekent niet alleen het creëren van een heel bijzondere sfeer, maar staat ook voor duurzaamheid. Dit onderwerp staat bij steeds meer mensen hoog op de agenda. Hout verwerken in uw interieur zonder dat er ook maar een boom voor gekapt is, dat is nu precies die verbondenheid met de natuur waar we het hierboven al over hadden. Toch ontkomt u er soms niet aan om houten producten nieuw aan te schaffen, zoals meubelpootjes. Dit is wel een heel voordelige én gemakkelijke manier om uw tafel, stoel, krukje, of een ander meubel een metamorfose te geven en dus een nieuw leven in te blazen. Goed voor jarenlang plezier.

Planten maken plaatje compleet

Kleuren die gebruikt worden voor bekleding en vloerkleden, zijn met name aardetinten en (gebroken) wit. Ook groen kunt u eenvoudig verwerken in elke kamer, namelijk door het plaatsen van kamerplanten. Deze stijl leent zich daar perfect voor. Kies dan niet voor stenen bloempotten, maar ook weer voor creaties van (steiger)hout. Staat ontzettend gezellig en planten houden de luchtkwaliteit in huis ook nog eens gezond. Een mooie, grote palm in de hoek van de kamer of voor een chiquere uitstraling een orchidee, u kunt er zelf mee spelen. Het leuke van deze landelijke stijl is namelijk dat er geen afgebakende regels voor gelden. U heeft alle vrijheid om zich de stijl eigen te maken.